VÅR HISTORIA

Per Nordby

Vi är Kafferäven

Kafferäven Per Nordby är ett specialkafferosteri i Göteborg som drivs av Per, Susanna och Elin. Vi älskar gott kaffe och vill att du ska njuta av varje kopp du dricker. När vi startade rosteriet 2013 hade vi två tydliga mål: 1) Att handla, rosta och dela med oss av det bästa kaffet vi kunde hitta, från producenter vi har nära relationer med. 2) Att aldrig kompromissa med kvalitén. Dessa mål styr fortfarande allt vi gör.

HUR VI KÖPER KAFFE

Vi handlar råkaffe direkt från gårdar, process-stationer och exportörer som drivs av människor som också är våra vänner. Vi har, redan under flera år innan vi startade Kafferäven, rest till platser där kaffe växer för att förstå vad som krävs för att odla specialkaffe, och vilka svårigheter som finns på vägen. Under resans gång har vi utvecklat en vänskap med fantastiska människor, som delar våra passion, värderingar och mål. Dessa relationer gör att vi kan försäkra oss om att jobba med producenter som har ett socialt och miljömässigt hållbart jordbruk. När du njuter av ditt kaffe, gör du oss, och producenterna vi jobbar med, stolta.

Kaffeskörd Kafferäven
Kafferostning

Hur vi rostar

När kaffet kommer till rosteriet är det bara en torkad kärna, som kallas råkaffe. I den kärnan gömmer sig alla smaker och dofter som du kopplar ihop med kaffe. Men det är först i rostningen som de smakerna kommer fram. Vårt mål är att rosta vårt kaffe så du kan brygga en balanserad kopp kaffe, och samtidigt vill vi lyfta fram smakerna som ligger latent i råkaffet, så att de får utrymme att märkas i din kopp. Kaffe från varje gård som kommer till oss rostar vi efter dess unika förutsättningar. Varje kaffe får sin egen rostprofil. Vi rostar manuellt för att försäkra oss om att inget lämnas utom kontroll.

DET ÄR LÄTT ATT BRYGGA RÄTT

Att brygga kaffe är ett hantverk och det finns mängder med bryggmetoder. Men oavsett vilken bryggare du väljer så finns det några få grundläggande steg och några få saker du behöver hålla koll på för att hjälpa dig att lätt brygga rätt. Det handlar om temperaturen på vattnet, malningsgraden, bryggtiden och ration mellan kaffe och vatten du använder. Du kan utgå från våra tips, men tveka inte att experimentera med malningsgrad och bryggtid för att förändra smaken på kaffet du brygger. Kom ihåg att alltid använda färskmalet kaffe.
Brygga kaffe rätt
Foxes in hats

Kafferäven

Kafferäven (Vulpes Coffeum) är en art av räv som kännetecknas av en extra känslig nos, oklanderlig stil och enorm social skicklighet. Kafferäven reser årligen till tropikerna för att samla in en noga utvald fångst, som sedan förs tillbaka till dess gryt i norr.

Stäng (esc)

Popup

Använd denna popup-meny för att bädda in en e-postlista sign up formuläret. Du kan också använda det som en enkel uppmaning till handling med en länk till en produkt eller en sida.

Åldersverifiering

Genom att klicka in dig verifierar du är gammal nog att konsumera alkohol.

Sök

Din kundvagn är förnärvanrande tom
Köp nu
SV
Swedish