Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Kaffeprenumeration April - 2022 - Kafferäven

Kaffeprenumeration April - 2022

NINGA HILL

Ninga Hill är ett samhälle i norra Burundi med 764 kaffebönder. Kaffeträden täcker all tänkbar yta från kanten av lerstigen, upp genom kullarna, fram till böndernas egenbyggda lerhus. Kaffebären tas till Bukeye washing station som ligger två broar och en provincegräns bort från Ninga Hill. Samhället ligger bortanför elnätet. Trots detta, producerar Ninga Hill elegant och smakrikt kaffe, med komplexa smaker som på intet sätt speglar enkelheten i samhället där de odlas.

-------

FINCA ORIGENES

Finca Origenes är en ung gård. Våra vänner Rebeca, Ricardo och Edgar grundade gården och började plantera de första kaffebuskarna 2016. De tre vännerna vill med gården manifestera kaffets mångfald genom att plantera kaffe från hela världen. Det växer kaffe i många länder, och varje land har sina sorter och sina metoder för skörd, fermentering och torkning av bönorna. Finca Origenes har 30 sorter från hela världen, och många av dom har aldrig förut planterats i Brunca.

FINCA ORIGENES SAN ROQUE

San Roque är en Typica-växt som kommer från Sumatra. Den planterades för första gången i Costa Rica 2005. Ricardo berättar: "San Roque är en hög växt som producerar större kaffebär jämfört med de bussar vi har arbetat med i Costa Rica. Den första planteringen av den ligger på en plats som heter San Roque de Grecia i West Valley-regionen. Det här samhället har höjder på 1300-1600 möh. På grund av det tog vi den här sorten för att se vad som händer i vårt terroir."

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg