Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Om oss

VI ÄR KAFFERÄVEN

Kafferäven Rosteri & Import är ett specialkafferosteri i Göteborg som drivs av Per och Susanna med god hjälp av Elin och Malvina. Vi älskar gott kaffe och vill att du ska njuta av varje kopp du dricker. När vi startade rosteriet 2013 hade vi två tydliga mål:

1) Att handla, rosta och dela med oss av det bästa kaffet vi kunde hitta, från producenter vi har nära relationer med.

2) Att aldrig kompromissa med kvalitén. Dessa mål styr fortfarande allt vi gör.

SÅ HÄR HANDLAR VI KAFFE

Vi handlar råkaffe direkt från gårdar, process-stationer och exportörer som drivs av människor som också är våra vänner. Vi har, redan under flera år innan vi startade Kafferäven, rest till platser där kaffe växer för att förstå vad som krävs för att odla specialkaffe, och vilka svårigheter som finns på vägen. Under resans gång har vi utvecklat en vänskap med fantastiska människor, som delar vår passion, våra värderingar och mål. Dessa relationer gör att vi kan försäkra oss om att jobba med producenter som har ett socialt och miljömässigt hållbart jordbruk. När du njuter av ditt kaffe, gör du oss, och producenterna vi jobbar med, stolta.

SÅ HÄR ROSTAR VI

När kaffet kommer till rosteriet är det bara en torkad kärna, som kallas råkaffe. I den kärnan gömmer sig alla smaker och dofter som du kopplar ihop med kaffe. Men det är först i rostningen som de smakerna kommer fram. Vårt mål är att rosta vårt kaffe så du kan brygga en balanserad kopp kaffe, och samtidigt vill vi lyfta fram smakerna som ligger latent i råkaffet, så att de får utrymme att märkas i din kopp. Kaffe från varje gård som kommer till oss rostar vi efter dess unika förutsättningar. Varje kaffe får sin egen rostprofil. Vi rostar manuellt för att försäkra oss om att inget lämnas utom kontroll.

SÅ HÄR BRYGGER VI

Det är lätt att brygga rätt

Oavsett hur du brygger så finns det några saker att hålla koll på som gör det lätt att brygga rätt. Det handlar om temperaturen på vattnet, malningsgraden, bryggtiden och ration mellan kaffe och vatten du använder. Temperatur och malningsgrad påverkar extraktion och bryggtid. Ration mellan kaffe och vatten påverkar styrkan på ditt kaffe. 

Vårt generella tips är att använda 30 gram kaffe till 0,5 liter vatten. En bryggtid kring 3 - 4 minuter i en kaffebryggare, V60 eller presskanna brukar vara lagom. 

För en rund och balanserad espresso rekommenderar vi 18 gram kaffe till en färdig espresso på ca 45 gram med en bryggtid på 30 - 35 sekunder. 

Lycka till! 

KONTAKT

Har du frågor? Vi svarar på allt från smak, bryggmetoder, hur vi rostar kaffe, eller vill du kanske samarbeta med oss? Var inte rädd för att höra av dig, vi älskar att skaffa oss nya vänner! Du når oss på info@kafferaven.se eller ring +46 31 443 100

Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg