Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Prenumeration Maj - Kafferäven

Prenumeration Maj

Kawa Yaku - Rwanda

När Kafferäven startade för 10 år sedan hade vi en kontakt i Rwanda som heter Kevin. Kevin och Per träffades 2010 och höll kontakten genom åren. När rosteriet skulle dra igång jobbade Kevin med Kopakaki, men för tre år sedan startade han ett eget företag, exportfirman Gihanga och i år har vi börjat jobba med Kevin igen.

Kevin jobbar med Kawa Yacu, som är ett kvinnokooperativ i Mbizi i södra Rwanda med 700 medlemmar. Kooperativet grundades av Aline Christine och Odette Uwamariya 2017. Dom jobbar för att stärka kvinnor i specialkaffe och har båda lång erfarenhet och stort nätverk i Rwanda. Vi är väldigt stolta över att, via Kevin, kunna jobba med Aline och Odette. Vi har valt en honey-process från Kawa Yacu till er i denna prenumeration. ”Kawa Yacu” betyder ”Vårt Kaffe” och det är nu Ert kaffe. Njut!

Capadocia - Brasilien

Ibland får vi frågan om hur vi möter nya producenter. När det väl finns en ingång till ett nätverk där producenter florerar, så är det egentligen ganska enkelt. Vi träffade till exempel Augusto Borges från Capadocia under mässan World of Coffee i Milano 2022 där vi bestämde oss för att börja jobba ihop.

Brasilien är det land i världen som producerar mest kaffe - ca 40% av allt ni har druckit kommer härifrån. Under de senaste 20 åren har landet upplevt ett skifte från volym till kvalitet och fler och fler gårdar lägger om sin produktion till att jobba med specialkaffe och söker en direkt kontakt med rostare som oss. Vi har länge varit på jakt efter en producent i Brasilien som gör kaffe utöver det vanliga, som delar våra värderingar och som vi kan bygga en långsiktig relation med. Vi är väldigt glada över den nya relationen vi har med Augusto.

Kafferäven fyller 10 år och firar med kaffekalas 6 maj


Under Svenska Kaffeveckan 5-7 maj kommer vi har flera event på Kafferävens Rosteri. Den 6:e maj har vi Öppet hus och bjuder på kaffe och finfina priser i butiken. Då hoppas vi att ni kommer!

På söndagen den 7:e maj får vi besök av Claudia från Bridazul, Nicaragua, hon ska hålla koppningar samt ett seminarium om specialkaffe i landet. Detta gör även vår exportör och producent Heleanna Georgalis från Etiopien samt Cristian Reyes från Colombia. Missa inte detta!

Titta under fliken "Kafferäven 10 år" för mer roliga event eller följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Det finns biljetter till seminarium, kaffeprovningar och annat skoj!

Bästa hälsningar Kafferävarna

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg