Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

10 december - ratnagiri - colombia & cauvery - Kafferäven

10 december - ratnagiri - colombia & cauvery

Indien - ratnagiri - Colombia & Cauvery 

Parfymerad, kanderad frukt, apelsin 

Gården Ratnagiri ligger i närheten av Bababudangiri, i ett hörn av sydvästra Ghats där kaffe i Indien har sitt ursprung.

Ratnagiri Estate ägs och drivs av Ashok Patre. Gården ligger i närheten av Bababudangiri, i ett hörn av Sydvästra Ghats där kaffe i Indien har sitt ursprung. På en medelhöjd av 1000 - 1500 meter över havet med mycket regn, har området ett milt klimat med svala vindar som lämpar sig ypperligt för kaffeodling. Gården har producerat högkvalitativt kaffe sedan 1927 och gjorde en stor satsning i början av 2000-talet för att modernisera företaget och förnyelsearbetet fortsätter. De senaste tre åren har Ratnagiri producerat över 150 microlotter med olika böntyper och efterskördsprocesser. De har bland annat designat och byggt tankar i rostfritt stål för att fermentera kaffebönor i en kontrollerad miljö. Det här en böntyp som kallas Colombia. Kaffebären har delvis skalats och fermenterat i tankar med CIMA-jäst, utan vatten och sedan tvättats och torkats som en honey. 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg