Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

11 december - la bendicion - catuai - Kafferäven

11 december - la bendicion - catuai

Nicaragua - la bendicion - catuai 

fyllig, krämig, nougat, choklad

Gården som drivs av far och son Liberto är omgiven av skog med en stor ekologisk mångfald av växter, djur och fåglar. 

Don Liberto Jarquin köpte marken där han byggde sin gård 2008. Det är en stor gård på 70 manzanas vilket motsvarar ca 49 hektar men endast 16 manzanas används till kaffeodling. Resten av marken är skog vilket gör att gården har ett grönt och fuktigt mikroklimat. Det bidrar även till att jorden berikas med stora mängder organiskt material och här finns en stor ekologisk mångfald av växter, djur och insekter. Gården ligger i området Mozonte, Nueva Segovia vilket är det högst belägna området i Nicaragua för kaffeodling, och det finns gott om dom i de branta backarna utefter bergen. När Don Liberto köpte marken fanns ingen naturlig väg in till gården vilket gjorde arbetet med kaffeodlling mödosamt. Han var dessutom sjuk och hade en ansträngd ekonomisk situation. Gården kostade honom blod och tårar berättar sonen Sergio som nu driver Finca la Bendición tillsammans med sin far.



2021 träffade far och son Jarquin, Claudia och Tim från Bridazul och bestämde sig för arbeta tillsammans. Bridazul bidrar med kunskap om hur de kan ta vara på de naturliga resurser som finns på gården och bättre beskära sina kaffeträd. Nu är målet för la Bandición att förbättra arbetsvillkoren för de som jobbar på gården och fortsätta med produktion av specialkaffe.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg