Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

15 december - Mis Penitas - Parainema - Kafferäven

15 december - Mis Penitas - Parainema

Honduras -  Mis Penitas - Parainema

Krämig, torkad mango, stenfrukt, kryddig

Misael Ochoa heter producenten som odlar denna Parainema, en böntyp i Honduras som både är god att dricka och lätt att odla på lägre höjder.

Misael emigrerade till USA för 20 år sedan för att arbeta och försörja sin familj som hamnat i ekonomiska svårigheter. I USA drömde Misael sig tillbaka till tiden som ung när han arbetat med sin pappa på kaffeodlingar för att tjäna pengar. Ända sedan dess har det varit hans dröm att driva sin egen gård och producera kaffe.


2013 återvände Misael till Honduras och efter bara ett år blev han erbjuden en gård. Han förälskade sig genast i gården där många gamla träd finns bevarade, jordmånen är god och det redan växte kaffe. Han köpte gården med en gång och började producera kaffe redan samma år. Misael kände till att det producerades specialkaffe på berget och 2015 besökte han Expertadora San Vicente för lära sig hur han skulle ta sin produktion till specialkaffe-nivå. Bara ett år senare var hans första lott med specialkaffe producerad. 

Det här är en lott av böntypen Parainema, det syns på de smala, lite avlånga bönorna som särskiljer sig en del från de rundare typerna.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg