Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

22 december  - origenes - et47 - Kafferäven

22 december - origenes - et47

22/12 - origenes - et47

kola, nougat, rund, dadlar, citrus

Etiopiskt kaffe i Costa Rica! Rebecca, Ricardo och Edgar vill visa upp kaffets mångfald genom att plantera kaffe från hela världen på sin gård.

Origenes är en gård i regionen Brunca som drivs av våra vänner Rebeca Moya, Ricardo Azofeifa och Edgar Silva. Från början var målet att köpa en bit land och utforska vilka böntyper som trivdes bäst och gården har idag 33 olika böntyper som är hämtade från hela världen. En av de böntyper som trivs bäst och som smakar fantastiskt är denna ET47, en isolerad etiopisk Heirloom som en gång i tiden växte på 1700 meters höjd i regionen Kaffa i Etiopien. I ett projekt för FN på 60-talet där det samlades in genetiskt material från växter i Etiopien, klassificerades denna böntyp som ET47. Sedan 1985 har kaffet funnits hos CATIE (Tropical Agricultural Research and Higher Education Center) i Costa Rica där den bevarats och studerats.


Ricardo på Origenes säger att deras gård i Brunca, som också har en höjd på 1700-1900 meter över havet med ett varmt och fuktigt klimat verkar matcha ET47 bättre än andra regioner i Costa Rica. ”I think its my favourite variety in our farm, next to SL28 and San Roque” säger Ricardo. Vi är beredda att hålla med. På en koppning i Costa Rica bland andra costa ricanska bönor påminner smaken av ET47 faktiskt om etiopiska smaker. 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg