Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

21 december - sheka - heirloom - Kafferäven

21 december - sheka - heirloom

21/12 - sheka - heirloom

Smörkola, kryddig, dadlar, apelsin

Regionen Sheka ligger i syd, syd, sydligaste Etiopien, till höger om Edens lustgård (typ). Där har vår vän Heleanna en kaffegård.

 Heleanna besökte Sheka 2017 när hon letade efter en plats där hon kunde köpa mark och starta en kaffegård. Hon blev förälskad i folket och kulturen i Sheka och har sedan dess jobbat i området, både med kaffe, men också med samhället runtomkring. Heleanna beskriver skolan i byn som något som likande ett stall snarare än en skolbyggnad. Eftersom utbildning är den enda vägen ut ur fattigdom samt äktenskapet för barnen, bestämde sig Heleanna för att något måste göras. Sedan gården startade i Sheka har det byggts upp ett nytt tak på byggnaden, det har rustats upp med skrivbord, dörrar och fönster och barnen har fått skoluniform.Kaffet i Sheka växer naturligt i tropiska skogar på 2000 meters höjd och kaffebären plockas alltid för hand. 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg