Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

24 december - kibet langat - sl28, ruiru, batian - Kafferäven

24 december - kibet langat - sl28, ruiru, batian

24/12 - kibet langat - sl28, ruiru, batian

röda bär, apelsin, kanderad citrus, vingummi

Bärtorkat kaffe är väldigt ovanligt i Kenya och med den här exklusiva klappen från Kibet vill vi önska er en riktigt god jul.

Kibet Langat driver en gård tillsammans med sin fru Maurin i Kericho i västa Kenya som vi träffade under en resa 2020. Vi bestämde oss för att hjäpa dom bygga en egen process-station på gården, och i år får vi första skörden härifrån. Kibet har ett ekologiskt jordbruk och vet hur han ska odla för att få en bra skörd med hög kvalitet och med hjälp av naturen som han bor i.2016 fick Kibet 130 kaffeträd av sina föräldrar, och nu har han planterat fler så han har 4500 träd. Dom växer på 1900-1950 meters höjd och det är en blandning av Batian, Ruiru och SL28. Detta är ett bärtorkat kaffe, något som är nytt från Kenya, men som vi tror vi kommer se mer av framöver. Det är andra året Kibet gör ett kaffe på sin gård, men första året som det går på export och vi är stolta över att vara med på uppstarten av hans resa.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg