Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Årets första kaffeprenumeration - Kafferäven

Årets första kaffeprenumeration

God fortsättning!

2023 var ett händelserikt år i rosteriet, vi flyttade till nya lokaler, hade besök från när och fjärran och Kafferäven fyllde 10 år.

En aning nostalgisk, som en räv kan bli, vid födelsedagar och årsskiften har vi tittat tillbaka på de senaste 10 åren och relationer vi har byggt med producenter och exportörer. För att uppmärksamma detta har vi gjort en serie med Jubileumskaffe och 10-års-jubileets allra sista har vi rostat till er prenumeranter. Bella Vista från Guatemala, med en vulkan på etiketten eftersom producenten Luis Pedro Zelaya bor vid foten av Vulcan de Aqua i Antigua. Det andra kaffet är en favorit som vi plockat ur årets Specialkaffekalender. Nr 21 Sheka, ett honeyprocessat kaffe från Heleanna i Etiopien.

Bella Vista - Guatemala

Vi har inte haft kaffe från Guatemala i sortimentet på ganska länge men våra vänner på rosteriet Kaffa i Oslo köper kaffe från Luis Pedro Zelaya. I höstas bjöd vi in Kaffa att delta med ett kaffe i Kafferävens Specialkaffekalender, så när Per drog till Oslo för att hämta kaffet passade han på att lassa in en säck från Luis' gård Bella Vista. Det här kaffet är precis lika härligt balanserat med både toner av söt kola och frisk citrus, som vi minns det.

Sheka honey - Etiopien

Heleanna besökte Sheka 2017 när hon letade efter en plats där hon kunde köpa mark och starta en kaffegård. Hon blev förälskad i folket och kulturen i Sheka och har sedan dess jobbat i området, både med kaffe, men också med samhället runtomkring. Heleanna beskriver skolan i byn som något som likande ett stall snarare än en skolbyggnad. Eftersom utbildning är den enda vägen ut ur fattigdom samt äktenskapet för barnen, bestämde sig Heleanna för att något måste göras. Sedan gården startade i Sheka har det byggts upp ett nytt tak på byggnaden, det har rustats upp med skrivbord, dörrar och fönster och barnen har fått skoluniform. Kaffet i Sheka växer naturligt i tropiska skogar på 2000 meters höjd och kaffebären plockas alltid för hand.


Njut av kaffet och varandra. Tack för att ni följer med på vår kafferesa!

Bästa hälsningar från kafferävarna

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg