Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

8 december - honduras - crecencio - Kafferäven

8 december - honduras - crecencio

Honduras - crecencio - pacas 

Choklad, nougat, russin

Vi köpte kaffe från Crecencio då rosteriet grundades för 10 år sedan och nu har vi passat på igen till vårt jubileumsår.

Byarna Cielito, Cedral och Las Flores avlöser varandra längs med bergskedjan i Santa Barbara. På sluttningarna odlas framför allt Pacas, en böntyp som liknar Bourbon och Gul Catuai.

Crescencio Izaguirres gård Santa Maria är bara 0,7 hektar och producerar därmed inte mycket kaffe men det är å andra sidan väldigt bra kaffe. Tack vare ett gott samarbete med grannarna på bergsluttningen kan han skapa ett fruktigt kaffe med komplex syra och en balanserad kropp. Efter plockning behandlas kaffet på en tvättstation under uppsikt av bröderna Moreno och torkas på upphöjda bäddar vilket säkrar en jämn process. På grund av närheten till regnskogen kan detta vara en utmaning då nederbörden är riklig i området. 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg