8 december - honduras - crecencio
Honduras - crecencio - pacas
Choklad, nougat, russin
Vi köpte kaffe från Crecencio då rosteriet grundades för 10 år sedan och nu har vi passat på igen till vårt jubileumsår.
Byarna Cielito, Cedral och Las Flores avlöser varandra längs med bergskedjan i Santa Barbara. På sluttningarna odlas framför allt Pacas, en böntyp som liknar Bourbon och Gul Catuai.
Crescencio Izaguirres gård Santa Maria är bara 0,7 hektar och producerar därmed inte mycket kaffe men det är å andra sidan väldigt bra kaffe. Tack vare ett gott samarbete med grannarna på bergsluttningen kan han skapa ett fruktigt kaffe med komplex syra och en balanserad kropp. Efter plockning behandlas kaffet på en tvättstation under uppsikt av bröderna Moreno och torkas på upphöjda bäddar vilket säkrar en jämn process. På grund av närheten till regnskogen kan detta vara en utmaning då nederbörden är riklig i området.