Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Kaffeprenumeration i juli - Kafferäven

Kaffeprenumeration i juli

Kaffeprenumeration i juli 

Juli månad.

Garanterat sommar, kanske sol, möjligtvis ledigt, förhoppningsvis underbart och helt säkert många tillfällen att dricka kaffe. Den här månaden skickar vi vårt blommiga och söta Sommarkaffe från Sheka i Etiopien och nylanseringen Ekobrasse, som är precis vad det låter som, ett ekologiskt kaffe från Brasilien.

Vi rävar är nyss hemkomna från en helg i Köpenhamn där vi sippat oss igenom den stora kaffemässan World of Coffee. Vi hade glädjen att träffa flera av de producenter som vi jobbar med runt om i världen, bland andra Heleanna från Etiopien, Christian Reyes från Colombia och Tim Willems, Samuel Zavala och Martha Albir från Nicaragua. Dessutom kom Augusto från Brasilien och besökte oss i rosteriet och tillsammans har vi gått en kurs om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet i kaffesektorn. Vilket har väckt ännu fler funderingar kring hur vi kan arbeta så hållbart som möjligt inom alla steg i kaffeproduktionen.


Ekobrasse - Mantiquiera - Brasilien

Kaffe är en vän i vardagen och vi älskar alla smaker som ryms i kaffe från olika platser i världen. Men ibland vill vi inte krångla till det utan bara dricka en vanlig kopp kaffe, gärna ekologisk. Vår Eko-brasse är precis det. Brasilien är världens största kaffeproducerande land och kaffe härifrån formar vår syn på hur ”vanligt kaffe” smakar. Vi köper detta kaffe direkt från kooperativet Apas-coffee i Mantiqueira, Minas Gerais som Augusto på bilden, är en del av. Det ekologiska jordbruket är ett sätt för producenterna i kooperativet att öka välmåendet för både natur och människor i området där dom bor och jobbar. 

Vi jobbar med producenter i Brasilien som inte bara fokuserar på volym utan även på kvalitet och god smak. Via vår direkta handel betalar vi ett pris för kaffet som skapar ett ekonomiskt hållbart jordbruk så att producenterna kan fortsätta utveckla och förbättra sina gårdar och kaffet de odlar till oss. 

Producenterna i Apas-coffee odlar flera olika typer av arabica: Red Catuai, Yellow Catuai, New World, Acaiá, Yellow Catucai, Macaws. Kaffet växer på 950-1300 meters höjd och efter skörd torkas kaffebären på kooperativets torkstation. 

---
Sommarkaffe - Sheka - Etiopien

Vi tycker Sommarkaffet passar lika bra som en bryggis på bryggan som en kallbrygg i bersån. Här har vi samlat några somriga recept på svalkande kaffedrinkar till dig.

Sommar 2024 - Kafferäven -


Heleanna är vår vän i Etiopien och allt kaffe som vi köper därifrån kommer via henna. Hon besökte Sheka 2017 när hon letade efter en plats där hon kunde köpa mark och starta en kaffegård. Hon blev förälskad i folket och kulturen i Sheka och har sedan dess jobbat i området. Både med kaffe, men också med samhället runt omkring och bland annat bidragit till att en ny grundskola har byggts. Kaffet i Sheka växer i tropiska skogar på 2000 meters höjd, plockas för hand och torkas på torkbord i ungefär 2 veckor.

---

Njut av kaffet, sommaren och varandra. Tack för att du följer med på vår kafferesa! 

Bästa hälsningar från Kafferävarna 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg