Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ekobrasse - en helt vanlig kopp kaffe - Kafferäven

Ekobrasse - en helt vanlig kopp kaffe

Kaffe är en vän i vardagen

och vi älskar alla smaker som ryms i kaffe från olika platser i världen. Men ibland vill vi inte krångla till det utan bara dricka en vanlig kopp kaffe, gärna ekologisk. Vår Eko-brasse är precis det. Brasilien är världens största kaffeproducerande land och kaffe härifrån formar vår syn på hur ”vanligt kaffe” smakar. Vi köper detta kaffe direkt från kooperativet Apas-coffee i Mantiqueira, Minas Gerais som Augusto Borges Ferreira är en del av. Det ekologiska jordbruket är ett sätt för producenterna i kooperativet att öka välmåendet för både natur och människor i området där dom bor och jobbar.

Vi rävar är nyss hemkomna från en helg i Köpenhamn där vi sippat oss igenom den stora kaffemässan World of Coffee. Augusto kom på besök i rosteriet och tillsammans har vi gått en kurs i social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet inom kaffesektorn. Vilket har väckt ännu fler funderingar kring hur vi kan arbeta så hållbart som möjligt inom alla steg i kaffeproduktionen. Bilden är tagen från Augustos bås på mässan där han håller kaffeprovning för intresserade besökare, iförd Kafferävens snyggaste outfit!

Kan inte du heller leva utan en overall från Kafferäven? Bara lugn, den finns att köpa i butiken i både grått och klassiskt arbetsställ-blått.

Hoppas att du njuter av sommaren och kaffekoppen! 
Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg