Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Lila är det nya rosa - Kafferäven

Lila är det nya rosa

Du känner säkert till att vi har delat upp vårt sortiment i två segment, singlar och blandningar. Vi rostar våra blandningar lite mörkare än våra singlar och tillåter att rosttonerna blir del av smakprofilen utan att ta över de smaker som kommer från ursprung och böntyp. Blandningarna har du kunnat känna igen på de rosa påsarna som nu har blivit lila.

I vår serie av blandningar finns de som vi kallar Landskaffe och två blandningar som passar utmärkt till espressobryggning, Afrika och Amerika. Vi väljer att inte kalla blandningarna espresso eftersom det är en bryggmetod och inte en speciell rostmetod. Testa gärna i kaffebryggaren, french press eller varför inte som kokaffe?

Vår rekommendation för espressobryggning är 18 gram kaffe till 40-45 gram vatten på ca 30 sekunder. Den informationen och mycket annat hittar du förtryckt på påsen.

I det ständigt pågående arbetet med att göra produktionskedjan så miljövänlig som möjligt har vi även bytt ut våra blå påsar. De är numera i monoplast vilket betyder att de är helt återvinningsbara och ska sorteras i plastavfallet.

Dessutom kan vi berätta att årets skörd av Logita är tillbaka! Ett våtförädlat kaffe från Etiopien som vi handlat i 10 år, ända sedan starten av rosteriet.

Njut av kaffet och varandra.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg