Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Prenumeration Oktober - Kafferäven

Prenumeration Oktober

I oktober månads prenumeration skickar vi kaffe från den nya skörden från Etiopien och Nicaragua.

El Cambalache Honey Maracaturra Junior


Vi har arbetat nära Samuel Zavala och hans familjegård El Cambalache i många år nu och vi älskar hans sätt att behandla sin Maracaturra. Det är fantastiskt att se Samuel ta vara på sitt arv och utveckla gården med nya idéer. Han växte upp på gården och utbildade sig senare till agronom vilket gör honom till den idealiske kaffeodlaren med både kunskap och passion för det han gör.

Samuel odlar i huvudsak Maracaturra vilket är en sort med ovanligt stora bönor, rätt behandlad erbjuder den mycket fruktiga och bäriga toner. Maracaturra är en stor böna men detta är en mindre sortering som Samuel helt enkelt kallar ”Junior”

Logita Våtförädlat Heirloom


Logita är en process-station i Sidamo som vår vän Heleanna Georgalis driver. Hon köper kaffebär av 10-20 producenter som odlar sitt kaffe på de gröna kullarna i regionen Bensa. Kaffet växer på 2100-2200 meters höjd i byn Segera som omger tvättstationen. Logita har fått sitt namn av den flod som rinner nedanför och där vattnet till våtförädlingen hämtades. Kaffebären har sorterats noga, skalats och fermenterats i öppna tankar i 36-72 timmar innan de sköljts och torkats i solen på upphöjda bäddar.

Tack till alla prenumeranter som följer med på vår kafferesa, hoppas att ni gillar kaffet. Vi ses nästa månad! 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg