Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Prenumeration september - Kafferäven

Prenumeration september

Ny månad, ny skörd!

Vi tycker att september månads prenumerationskaffe är två väldigt fina exempel på typiska smaker för sina ursprung;  Kenya och Colombia. Gatagua från Kenya med sin fylliga och friska karaktär av svarta vinbär och El Rodéo från Colombia som doftar kola och är söt med toner av gul, mogen frukt. 

Årets skörd från Kenya anländer alltid till rosteriet någon gång under sommaren. I vanlig ordning uppstår förseningar under vägen och vi är aldrig helt säkra på när kaffet kommer. Den här sommaren öppnades containern mitt i semestertider och vi hade god tid att provrosta och smaka på alla sorter vi köpt. Det första kaffet vi lanserar kommer från Gatagua och det är också det vi skickar till er prenumeranter.
Det andra kaffet i månadens prenumeration kommer från gården El Rodéo i Santander, Colombia. Vi träffade den unge producenten och kaffe-entusiasten Cristian Reyes för första gången på World of Coffee i Milano 2022. Sedan dess har vi hunnit prata flertal gånger och träffats. Nu har vi köpt ett litet parti av den ovanliga böntypen Pink Bourbon från hans familjegård El Rodéo. Ni prenumeranter blir i vanlig ordning först ut med att få ta del av denna böna!

Gatagua - Kenya


Kagaa Farmers Cooperative Society är ett kooperativ som ligger i Muranga. Vi besökte kooperativet precis när de var nybildade och vi är väldigt glada över att få vara med på deras resa redan från start. Kooperativet bildades sent 2019 och denna skörd är alltså deras fjärde. I februari 2020 träffade vi hela styrelsen som förklarade sin vision och filosofi och visade alla delar av tvättstationen. Deras motto är ”Kvalitet styr pris” och de har som mål att producera det bästa kaffet i regionen. Om ni frågar oss så är de på god väg. För tillfället har kooperativet 609 medlemmar, 409 män och 200 kvinnor. På Gatagua finns tre erfarna arbetare som sköter maskiner och ser till att torkbord och utrustning är i gott skick. Utöver dessa, anställs 20 ytterligare personer under skörd för att arbetet ska kunna skötas.

El Rodéo - Colombia


Cristian Reyes har en bakgrund som barista, en utbildning inom Coffee Economics and Finance och producerar kaffe tillsammans med sin familj - en kille som kan kaffe helt enkelt!
På gården ansvarar Cristians far, Alfonso - som har över 25 års erfarenhet av jordbruk, för kaffeproduktionen, medan Cristian arbetar med efterskördsprocess, kvalitetskontroll och kundkontakt. Numera är hela familjen engagerad i gården och jobbar för att den ska växa och frodas.

Hacienda El Rodeo ligger högt upp i bergen i området Santander i Colombia. Alfonso tog över den övergivna gården tillsammans med sonen Cristian 2011 för att börja producera kaffe. Gården är 170 hektar stor och nästan överallt växer det kaffe, utom på 25 hektar land där skogen lämnats orörd för att främja ekologisk mångfald och djurliv. Bland kaffebuskarna reser sig även bananpalmer och andra höga träd för att ge skugga åt kaffebuskarna. Skörden pågår från december till februari och på gården används fler efterskördsprocesser som våtförädlat, bärtorkat och honeyprocessat. Castillo är den vanligaste böntypen på gården men Alfonso och Cristian har även planterat några exotiska böntyper som Pink Bourbon, Gesha, Tabi, Pacamara och Sidra.
Tack vare sitt hårda arbete och fokus på att producera högkvalitativt kaffe, tog Hacienda El Rodeo topplaceringen i en nationell kaffetävling "Colombia - Land of Diversity" 2023, som organiseras av The National Federation of Coffee Growers.


Njut av kaffet och varandra och tack för att ni följer med på vår kafferesa.

Bästa hälsningar från Kafferävarna

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg