Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Kaffeprenumeration i oktober, nyheter från Centralamerika - Kafferäven

Kaffeprenumeration i oktober, nyheter från Centralamerika

Vår vän Yemerson Abraca Zúñiga från Costa Rica och vår vän Samuel Zavala från Nicaragua tillhör den yngre generationen kaffeodlare som tagit över driften av respektive gård från sina föräldrar. Bägge har studerat innan de återvänt till jordbruket med nytt perspektiv, nya idéer och en annan förståelse för marknaden än deras föräldrar - vilket leder till en utveckling av gårdarna som vi får ta del av i det kaffe dom producerar.

Vi har nyligen fått in årets skörd från båda dessa ursprung och Yemerson är det första vi lanserar från Costa Rica. Om ni är intresserade av att se hur Yemerson jobbar på sina gård, kan ni kika in på instagramkontot @_microbeneficio_fabarzu_
Kaffet från El Cambalache kommer vi lansera senare i år, men ni prenumeranter får en förhandslansering! Vill ni se hur Samuel jobbar på sin gård kan ni kika in på instragramkontot @aszg9318

 

El Cambalache - Nicaragua 

Vi har arbetat nära Samuel Zavala och hans familjegård El Cambalache i många år nu och vi älskar hans sätt att behandla sin Maracaturra. Det är fantastiskt att se Samuel ta vara på sitt arv och utveckla gården med nya idéer. Han växte upp på gården och utbildade sig senare till agronom vilket gör honom till den idealiske kaffeodlaren med både kunskap och passion för det han gör. Samuel odlar i huvudsak Maracaturra vilket är en sort med ovanligt stora bönor, rätt behandlad erbjuder den mycket fruktiga och bäriga toner. 

Yemerson - Costa Rica

Yemerson tillhör den fjärde generationen i sin familj som producerar kaffe. Den nuvarande gården är 32 år gammal och har skapats genom giftermålet mellan Yemersons föräldrar. Eftersom Yermersons farfäder, don Victor och don Julio, hade varsin gård som då slogs ihop till en. Det är även deras passion för kaffe som Yemerson tagit över och inspirerats av. Yemerson byggde sin micro-mill 2018 och vi har jobbat med honom ända sedan dess. Detta kaffe är torkat på torkbord i 22 dagar med fruktköttet kvar på bönan.

När vi besökte Costa Rica i januari var mötet med Yemerson ett av de vi såg mest fram emot. Vi har bara besökt honom en gång under de fem år vi handlat av honom, så det var verkligen på tiden att vi kom dit igen. Yemerson är en ung producent som bor på familjegården tillsammans med sina förädrar och han tar nu hand om hela kaffeproduktionen. Det kaffe vi helt köper från Yemerson är hans honey-processade Catuai eftersom den är så balanserad och krämig i smaken. Det är ett kaffe vi kan brygga om och om igen, och dricka både påtår och tretår av. 

 

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg