Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 17/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 17/12

17/12 Gatagua | Kenya | SL, Ruiru, Batian | Våtförädlad

Kagaa Farmers Cooperative Society är ett kooperativ som ligger i Muranga. Vi mötte dem precis när de var nybildade och vi är väldigt glada över att vi får vara med på deras resa redan från starten. Kooperativet bildades sent 2019 och denna skörd är alltså deras tredje.

I februari 2020 träffade vi hela styrelsen som förklarade sin vision och filosofi, och visade alla delar av tvättstationen. Deras motto är ”Kvalitet styr pris” och de har som mål att producera det bästa kaffet i regionen. Om ni frågar oss så är de på god väg. För tillfället har kooperativet 609 medlemmar. 409 män och 200 kvinnor. På Gatagua finns tre erfarna arbetare som sköter maskiner och ser till att torkbord och utrustning är i gott skick. Utöver dem anställs 20 ytterligare personer under skörd för att arbetet ska kunna skötas.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg