Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 2022 2/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 2022 2/12

2/12 Finca Libre | Nicaragua | Catuai | Våtförädlad

Finca Libre ägs av Pil Hoon Seu från Korea. Tidigare hette gården Cerro del Cielo och var den första gården i Nicaragua som vi köpte kaffe från.

Pil berättar för oss om gården: " Vi köpte kvalitetskaffe härifrån år efter år och till slut köpte vi gården 2015. Jag ville experimentera med olika böntyper och processmetoder, men jag märkte snart att det var mycket svårare att odla kaffe än vad jag hade föreställt mig." 

"Finca Libre är en gård på 55 hectar, hälften är en skyddad skog som består av några kullar där det rinner en liten bäck och så finns det ett stort fält med liljor. En agronom och manager Edwin Zunigatar tar hand om gården. För varje år som går ser vi hur hårt människor jobbar här, hur passionerade de är för kaffe, hur svårt det är att göra förtjänst och allvaret i klimatkrisen."

"Gården har ett kallt och blött mikroklimat så skörden avslutas 2-3 månader senare än granngårdarna. Vi tranporterar kaffet till lägre område för att torka det där. Jag har lärt mig en förädlingsprocess av min granne från andra sidan bergskedjan i Honduras, man sköljer kaffet flera gånger med kallt vatten. Det bevarar syran och friskheten i kaffet."

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg