Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Prenumeration December - Kafferäven

Prenumeration December

I December månads prenumeration har vi nöjet att presentera kaffe från La Picona i Nicaragua och Sheribata i Costa Rica. 

Sheribata

Sheribata är en av gårdarna som drivs av Jhon Alvarado och hans familj. Gården ligger i regionen Brunca och kaffet växer på en höjd av 1700 meter över havet. Efter skörd tas de mogna bären till familjens process-station, Corazon de Jesus, där sonen Jhonny tar hand om efterskördsprocessen.  

Corazon de Jesus startade hösten 2015 och familjen fick kämpa med att bygga då tiden till skörd var knapp och budgeten liten. Men dom klarade det, och har sedan dess skapat kaffe med fantastiska smaker. Flera av barnen i familjen jobbar på process-stationen och deras nyfikenhet och uppfinningsrikedom gör att deras kaffe torkar och fermenterar på många olika sätt.

La Picona

På La Picona odlar Samuel och hans mor Olga nästan bara Maracaturra. Denna art ger stora bönor och smaken är karaktäristisk. Plantan är känslig för stora väder-förändringar så skörden kan slå olika från år till år, men Samuel har bra koll på hur han ska sköta om sina plantor för att dom ska må så bra som möjligt.

 

Det är fantastiskt att se Samuel ta vara på sitt arv och utveckla gården med nya idéer. Han växte upp på gården och utbildade sig senare till agronom vilket gör honom till den idealiske kaffeodlaren med både kunskap och passion för det han gör. Samuel odlar i huvudsak Maracaturra vilket är en sort med ovanligt stora bönor, rätt behandlad erbjuder den mycket fruktiga och bäriga toner. Den här är bärtorkad vilket ytterligare bidrar till den syltiga karaktären.

Vi hoppas att ni gillar det vi skickar. Nästa månad blir det nytt kaffe. Tack för att ni följer med på vår kafferesa. Hälsningar från Kafferävarna

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg