Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 2022 6/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 2022 6/12

6/12 La Picona | Nicaragua | Maracaturra | Bärtorkad


Finca La Picona ligger i Dipilto, mitt i ett naturreservat och nära gränsen mot Honduras. Naturreservatet ger gården ett unikt mikroklimat som passar utmärkt för kaffeodling. Gården har alltid tillhört Doña Olgas, men de senaste åren är det hennes son Samuel Zavala som sörjer för det mesta på gården och tar hand om efterskördsprocessen. Det är fantastiskt att se Samuel ta vara på sitt arv och utveckla gården med nya idéer. Han växte upp på gården och utbildade sig senare till agronom vilket gör honom till den idealiske kaffeodlaren med både kunskap och passion för det han gör. Samuel odlar i huvudsak Maracaturra vilket är en sort med ovanligt stora bönor, rätt behandlad erbjuder den mycket fruktiga och bäriga toner

La Picona odlar mestadels Maracaturra, en art med stora bönor som Samuel älskar att odla för sin goda smakprofil. Detta är en bärtorkad Maracaturra. Mogna bär sorteras och tvättas efter skörd. Därefter låter Samuel bären torka först i solen på patio och sedan i skugga på torkbord.
Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg