Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 21/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 21/12

21/12 Los Hermanos | Honduras | Catuai | Våtförädlad

Pablo Turcios och hans bror har arbetat med kaffe hela sitt liv. För 10 år sedan ärvde de varsin halva av gården som deras far drev, och Pablo gav sin del namnet Los Hermanos som betyder ”Bröderna”. Pablo bor på gården tillsammans med sin fru och sin son. Utöver kaffe odlar de spannmål till självförsörjning samt frukter som äpple, persikor, blåbär och banan. Böntypen i detta kaffe är Catuai, men Pablo odlar även Parainema och Red Bourbon.

Kaffebären plockas under perioden februari till april. Enbart de mogna bären plockas och skalas samma dag. Sedan frementeras de under 40 timmar, tvättas och läggs på torkbord för att torka i 18-20 dagar. Något som bekymrar Pablo är klimatförändringarna som har gjort förutsättningarna svårare för kaffeproduktion under de senaste åren med mer intensiva sjukldomsangrepp på plantorna.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg