Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 9/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 9/12

9/12 Nuduki Estate | Kenya | SL, Ruiru, Batian | Våtförädlad

Nduki Estate är en liten gård i Kenya som vi besökte under en resa 2020, precis när pandemin bröt ut. Gården drivs av paret Hannah och John som bjöd oss på te när vi hälsade på. Efter det kunde vi inte motstå att köpa deras kaffe... Detta är andra skörden vi köper från Nduki Estate.

Hannah har en liten butik i anknytning till deras gård där byborna i Gitwe kan handla bröd, ägg och godis. John är pensionerad lärare och att odla kaffe är en del av John och Hannahs plan för att klara pensionen. Förutom kaffe odlar de macadamianötter och avokado samt håller sig med mjölkkor.

Gården ligger på de västra sluttningarna i utkanten av Aberdare National Park. Kaffebuskarna växer 1960 meter över havet i lerig, röd vulkanisk jord. Efter skörd skalas bären, tvättas och torkas på bord i 12-14 dagar beroende på väderförhållandena.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg