Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 2022 8/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 2022 8/12

8/12 El Avion | Nicaragua | Catuai, Catimor | Våtförädlad

Allt kaffe vi tar hem från Nicaragua kommer från den lilla kafferegionen Nueva Segovia i norra Nicaragua. Anledningarna är flera. Ett av dom är att kaffet i regionen växer på högre höjder än i övriga landet, vilket ger bra förutsättningar för att skapa kaffe av de kvaliteter som vi söker efter. Dessutom finns det många små producenter, som odlar en variation av olika arter och som kan variera smaken på sitt kaffe efter val av processmetod. Mycket har hänt i regionen under de 10 år som vi handlat kaffe härifrån, och det vi såg som en oslipad diamant börjar visa sin fulla potential. Ett exempel på det är gården El Avión som drivs av Mario Gonzalez. Gården ligger långt uppe i bergen i distriket Mozonte där kaffet växer i skuggan av en tallskog. Vi köpte kaffe från Mario det första året han exporterade 2018 - och i år kom hans kaffe från El Avión på första plats i Cup of Excellence och sålde för $25.20/pound, alltså ca 560kr/kg innan export. Ett fantastiskt resultat!

Detta är ett klassiskt våtförädlat kaffe från El Avion. Mario har byggt en process-station på sin gård och sköter pulping och fermentering där, men eftersom klimatet är för kallt och fuktigt på gården tar han sedan med sig kaffet till en lägre höjd där det får torka i skugga på process-stationen Bridazul.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg