Gå till innehåll

Land

Ny skörd från Kenya - kafferaven

Ny skörd från Kenya

Minns ni våren 2020? Det gör vi. Då åkte Per till Kenya med sin familj på en sedan länge planerad resa. Mot slutet av resan hindrade en pandemi hemresan, men innan dess hann dom med mängder med saker! Förutom att visa en 6åring hur världen utanför Göteborg kan se ut, med röd jord, zebror i vägkanten och färsk passionsfrukt i trädgården, så hann Per och Susanna möta mängder med producenter och fördjupa relationen med människor vi jobbat med tidigare. 

Allt kaffe som vi får hem från Kenya idag är skörden från den resan. Skörden i Kenya pågår från oktober-januari och därefter tar det några månader innan kaffet har torkat och förberetts för transport. I dessa dagar tar ibland exporten lite extra lång tid men i år gick det mesta som på räls från Kenya och vi har precis fått hem årets skörd.

Som vanligt när vi får hem kaffe utlyste vi kaffegym och fick hjälp av snälla kaffehjältar som tömmer containern med oss i utbyte mot nyrostat kaffe. Det första vi stoppade i rosten kommer från Gachuiro, en tvättstation i Nyeri som ägs av ett kooperativ. 
Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg