Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 2022 1/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 2022 1/12

1/12 KAFFA | ETIOPIEN | HEIRLOOM | VÅTFÖRÄDLAD


Vi ÄLSKAR kaffe från Etiopien och det känns självklart att starta årets Specialkaffekalender med en riktig klassiker. Tvättat kaffe från Etiopien. Gott och enkelt.

”We had to walk 6 hours to reach this very very simple washing station. On foot, going up and down hills although the farmer kept on telling us that it is only 30 min away every time we asked him.” Berättar Heleanna för oss.Allt kaffe vi köper från Etiopien kommer via Heleanna Georgalis, som är exportör och producent. Delar av kaffet vi köper kommer från hennes egna process-stationer och hennes gård i Sheka, och delar kommer från andra importörer som hon jobbar direkt med i sin exportfirma Moplaco.

Det här kaffet kommer från en producent som heter Maru som odlar och förädlar sitt kaffe i Bitta i regionen Kaffa. Förutsättningarna i området är utmärkta för att odla kaffe men resurserna är knappa. Här skalas kaffebären i en handdriven kvarn samma dag som de skördas, sedan fementeras bönorna i öppna tankar i 24 - 36 timmar beroende på vädret. Slutligen tvättas och torkas de på upphöjda bäddar i 15 dagar.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg