Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Prenumeration Februari - Kafferäven

Prenumeration Februari

I februari månads prenumeration har vi valt kaffe från Eddy i Kenya och Pil som kommer från Sydkorea och odlar kaffe i Nicaragua. 

Finca Libre ägs av Pil Hoon Seu från Korea. Tidigare hette gården Cerro del Cielo och var den första gården i Nicaragua som vi köpte kaffe från. Det är 10 år sedan i år! Vi har köpt kaffe från Pil för att det smakar gott, och för att fira att vi i 10 år fått rosta gott kaffe till er, från duktiga producenter. 

Pil har ett rosteri i Korea och berättar för oss om gården: " Vi köpte kvalitetskaffe härifrån år efter år och till slut köpte vi gården 2015. Jag ville experimentera med olika böntyper och processmetoder, men jag märkte snart att det var mycket svårare att odla kaffe än vad jag hade föreställt mig."  

"Finca Libre är en gård på 55 hectar, hälften är en skyddad skog som består av några kullar där det rinner en liten bäck och så finns det ett stort fält med liljor. En agronom och manager Edwin Zunigatar tar hand om gården. För varje år som går ser vi hur hårt människor jobbar här, hur passionerade de är för kaffe, hur svårt det är att göra förtjänst och allvaret i klimatkrisen.""Gården har ett kallt och blött mikroklimat så skörden avslutas 2-3 månader senare än granngårdarna. Vi transporterar kaffet till lägre område för att torka det där. Jag har lärt mig en förädlingsprocess av min granne från andra sidan bergskedjan i Honduras, man sköljer kaffet flera gånger med kallt vatten. Det bevarar syran och friskheten i kaffet."

---

Eddy - Kenya

Eddy och Jackline Kiyaka driver en liten gård i västra Kenya i regionen Kisii County nära Viktoriasjön. De började odla kaffe 2014 och blev nyfikna på att göra bärtorkat och anaerobiskt fermenterat kaffe vilket är väldigt ovanligt i Kenya. Men kaffeauktionen i Nairobi var inte redo och det fanns ingen marknad för att sälja kaffet. Fyra år senare får de sin licens och börjar själva exportera små volymer av bärtorkat kaffe. Eddy sköter gården medan Jackline tar hand om sortering och efterskördsprocess. 

Kaffet från Eddy är mycket begränsat och vi har paxat det mesta till er som prenumererar. Det kommer finnas några få påsar över efteråt som går att handla i vår webshop och hos utvalda återförsäljare. 

Vi hoppas att ni gillar det vi skickar. Nästa månad blir det nytt kaffe. Tack för att ni följer med på vår kafferesa. Bästa hälsningar från Kafferävarna.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg