Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 23/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 23/12

23/12 Gachuiro | Kenya | SL, Ruiru, Batian | Våtförädlad

Gachuiro är en av totalt fyra tvättstationer som hör till Kooperativet Kiama. Gachuiro ligger några kilometer från Karatina i Nyeri och har 480 medlemmar, ganska väl fördelat mellan män och kvinnor. När vi besökte denna station för första gången i februari 2020 flög svalorna i den friska, svala luften. Manager Ephraim och maskin-operatören Leonard visade oss hur de arbetar tillsammans med resten av arbetsstyrkan för att se till att hålla uppe kvaliteten på arbetet och kaffet.

Kaffebären plockas samma dag som de kommer till tvättstationen. Där sorteras de för hand innan de åker genom pulperaren där skal och fruktkött skalas av. Fermenteringen som sker efteråt tar 14-18 timmar i vatten som byts ut var 6:e timme. Efter fermentering tvättas bönorna och vilar sedan i nytt, rent vatten i 24 timmar innan de torkas på torkbord i 10-14 dagar.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg