Free shipping within Sweden from SEK 390

Juni kaffeprenumeration - 2022

Det här är vårt utvalda kaffe till vår junibox.

Nduki Estate är en liten gård i Kenya som vi besökte under en resa 2020, precis när pandemin bröt ut. Gården drivs av paret Hannah och John som böjd oss på te när vi hälsade på. Efter det kunde vi inte motstå att köpa deras kaffe... Detta är andra skörden vi köper kaffe från Nduki Estate. 

Just detta kaffe har varit ute och rest lite extra. En del av vår verksamhet är att sälja råkaffe till andra rosterier runt om i Europa. Förra året skickade vi för första gången kaffe till Ukraina. Kaffet skulle mellanlagras i Belgien innan det importerades till sin slutdestination, men så kom kriget och kaffet stod i lagret. Lösningen blev enkel och självklar för oss; vi köpte tillbaka kaffet!

Företaget som vi sålde råkaffe till heter Wine Bureau, och dom skickar ett mail varje dag sedan kriget började och du kan även ta del av deras historia här.

Det var länge sedan vi köpte kaffe från Colombia, och ännu längre sedan vi besökte detta vackra land. Men vi har fortfarande gott om goda relationer där, och vi jobbar nu aktivt på att bygga upp bra handelsrelationer i Colombia igen. Första kaffet som vi provar kommer från en liten gård i Nariño som drivs av Carmen Jansasoy och hennes familj. Det är en klassiskt våtförädlad Caturra som växer på hög höjd vilket bidrar till att skapa en komplexitet i smakprofilen. 

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Använd denna popup-meny för att bädda in en e-postlista sign up formuläret. Du kan också använda det som en enkel uppmaning till handling med en länk till en produkt eller en sida.

Åldersverifiering

Genom att klicka in dig verifierar du är gammal nog att konsumera alkohol.

Search

Your cart is currently empty.
Shop now
EN
English