
VÅTFÖRÄDLAT
Våtförädlat kaffe kallas även för ”den våta metoden” eller ”tvättat” efter engelskans ”washed”. Processmetoden har fått sitt namn för att vatten används för att tvätta bort fruktköttet innan kaffebönan torkas.

HONEYPROCESS
Honey-process har fått sitt namn efter utseendet som bönorna får under torkning. Under torkningen får bönorna en klibbig och honungs-liknande färg. Processen kallas även "semi- washed” eller ”pulped natural”.

BÄRTORKNING
Bärtorkat kaffe kallas även för ”den torra metoden” eller ”natural" efter engelskans term. En term som förekommit tidigare är ”unwashed” som är motsatsen till ”washed”. I många länder är bärtorkat kaffe även den processmetod som används till de allra lägsta kvaliteterna, eftersom den bara kräver värme för torkning och därmed är lätt att göra.

ANAEROBISK FERMENTERING
Kärt barn har många namn och kaffe med kontrollerad fermentering kallas för mycket. Vanliganamn är ”anaerobic”, ”carbonic maceration”, ”semi-carbonic maceration”, eller kort och gott ”process”.