
VÅTFÖRÄDLING
Kaffebönan är den torkade kärnan i ett kaffebär. Stegen mellan skörd och den torkade kaffebönan kallas för ”processmetod”. Våtförädlat är en traditionell processmetod där kaffebönan torkas utan
fruktkött.

HONEYPROCESS
Kaffebönan är den torkade kärnan i ett kaffebär. Stegen mellan skörd och den torkade kaffebönan kallas för ”processmetod”. Honey-process är en traditionell processmetod där kaffebönan torkas
med fruktkött.

BÄRTORKNING
Kaffebönan är den torkade kärnan i ett kaffebär. Stegen mellan skörd och den torkade kaffebönan kallas för ”processmetod”. Bärtorkat är en traditionell processmetod där kaffebönan torkar i sitt
bär.

FERMENTERING
Kaffebönan är den torkade kärnan i ett kaffebär. Stegen mellan skörd och den torkade kaffebönan kallas för ”processmetod”. Ett innovativt sätt att öka kaffets smak och komplexitet är att fermentera kaffet innan det torkas. Kaffeproducenter har tagit inspiration från vin- och frukt industrin och kontrollerad fermenteringen kan ses som kaffetspet nat.